Myung Jae Nam

In 1986 bracht Myung Jae Nam voor het eerst een bezoek aan Nederland. Tijdens dit bezoek demonstreerde hij een vroege vorm van zijn nieuwe stijl. In 1989 bracht hij nogmaals een bezoek aan Nederland. Dit bezoek, waarbij voor het eerst les werd gegeven in de ademhalingsoefeningen, diende als voorbereiding op de officiële introductie van hankido tijdens de 1st International H.K.D Games in Seoel. Ook was grootmeester Myung Jae Nam aanwezig tijdens de eerste Europese HKD Kampioenschappen te Maastricht in 1996.

Momenteel bestaan er in Nederland vier organisaties waar het hankido beoefend wordt. Deze federaties vertegenwoordigen alle vier hun eigen kwan en nemen afzonderlijk van elkaar deel aan de internationale evenementen die door de I.H.F georganiseerd worden. In de laatste jaren zoeken deze organisaties echter steeds meer elkaars toenadering door het organiseren van open evenementen.

Eén van de in Benelux actieve organisaties is Daehan vzw (hoofdkwartier IHF Benelux) uit België. Oprichter Jan Meybosch is door de I.H.F. aangewezen als de officiële vertegenwoordiger van de IHF in de Benelux. Tijmen de Heus kreeg in 1997 van Myung Jae Nam het certificaat 'Chief of the Netherlands' en staat aan het hoofd van de Nederlandse HKD Federatie.

Alleen scholen die aangesloten zijn bij IHF Benelux (Daehan vzw) of bij de NHF kunnen zelfstandig I.H.F. dan examens afnemen. De overige twee organisaties opereren los van de I.H.F.